Preguntes freqüents curs de programació d’oposicions

Aquí trobaràs algunes de les preguntes que ens hem fet o ens han arribat d’altres convocatòries del curs de programació, ho anem actualitzant amb les vostres preguntes,  però si tens qualsevol dubte i aquí no trobes la resposta, escriu-nos a hola@profesenapuros.com i estarem encantades d’ajudar-te!

SOBRE L’EPA

Per a qui són els cursos de Profes En Apuros?

Per a qualsevol docent que vulgui presentar-se al procés d’oposicions a Catalunya. 

Tant fa que acabi de sortir de la universitat o que portis una pila d’anys com interina, si el teu objectiu és presentar-te a les opos i superar-lo amb notaza, qualsevol de les formacions de PEA t’aportarà les claus per donar-li canya i anar per la teva plaça! 

Quin preu tenen les formacions?/Quant costen les formacions?

Els preus de les nostres formacions varien segons la seva modalitat i duració de cada formació, dona’ls un cop d’ull. 👇 

Podràs conèixer tota la informació sobre els cursos d’opos fent clic aquí.  

Per què només ho feu en català?

Cada comunitat té les seves lleis, el seu currículum i les seves especificacions per a presentar-se al concurs d’oposicions. Nosaltres controlem tot el referit a les convocatòries de la nostra comunitat autònoma (Catalunya). Fer-ho sobre altres comunitats de les quals desconeixem el temari ens sembla imprudent. 

Si no soc de Catalunya, puc matricular-me?

Sí. Sabent que la formació és en català i que està centrada en la legislació de Catalunya. 

Ens consta que hi ha persones de fora de Catalunya que han fet la formació i l’han adaptat a la seva comunitat. 

Fareu la formació per a altres comunitats?

Nosaltres no, però per arribar a persones d’altres comunitats tenim les “Opopíldoras“. 

Hi podràs trobar algunes petites píndoles formatives amb contingut general, aptes per totes les comunitats sobre temes que poden ajudar-te en la teva carrera a la plaça. 

No em va bé l'horari, fareu més cursos?

No podem assegurar res. Sempre dependrà de la demanda que hi hagi i la capacitat de les formadores per a no morir en l’intent, ja que estan totes en actiu! 

De tota manera, en el cas dels cursos de programació semintensiva i intensiva, podràs veure les sessions en directe tantes vegades com vulguis durant 10 setmanes des de l’inici del curs per si hi ha alguna data que no t’encaixa. 

Pel que fa al curs de La Meva Programació Pas a Pas, podràs veure les sessions del contingut del curs durant un any, i les sessions en directe en les quals ens centrem a resoldre dubtes fins a 12 setmanes des de l’inici de curs. 

Tot i que, en ambdós casos, et recomanem 100% que no et perdis les sessions en directe, ja que és un moment súper TOP per aclarir amb les teves companyes els dubtes que et puguin quedar. 

Si és per la defensa, la formació de la meva defensa podràs fer-la al teu ritme, ja que tens tot el material penjat a l’EPA. 

Es pot pagar a terminis?

Sí, mitjançant targeta de crèdit, sempre i quan tinguis targeta amb un dels següents bancs:  BBVA, Caja Rural, Grupo Cooperativa Cajamar, Cajasur, Cajalmendralejo, Santander, kutxabank, iberCaja, arquia banca, Unicaja Banco, bankinter, Eurocajarural, bankintercard, EVO.

Aquest any serà el primer que em presenti a les opos, i vaig perduda, què em recomaneu per iniciar la preparació de les oposicions?

Si és la primera vegada que et presentes i no saps com funciona, t’aconsellem que li donis un cop d’ull a l’itinerari que et proposem des de Profes en Apuros, pensat perquè et formis fase a fase, seguint l’ordre que per nosaltres té més sentit. Però si et fa cosa perdre el fil o desmotivar-te i vols que alguna persona t’acompanyi en el recorregut, et recomanem la nostra formació Mentoria, on una formadora t’acompanyarà a preparar-te totes les fases de les opos (programació, Defensa, Supòsits i Temes) perquè visquis el procés amb confiança i puguis petar-ho en les opos. 

*La Mentoria només està disponible per infantil i primària 

Per altra banda, et recomanem que li donis un cop d’ull al webinar que va fer la Carlota sobre les Opos del 2024, allà t’explica el més essencial sobre aquest procés. 

Teniu cursos de secundària?

No. Aquests els deixem als que en saben.

El curs suma punts per a les oposicions?

Els cursos que nosaltres oferim per la preparació d’opos no donen punts per les opos. Però tenim una formació disponible que està reconeguda per al Departament. Si vols saber més, pots accedir a la pàgina fent clic aquí.  

Què inclou l'accés a les formacions?

Podràs trobar tot el contingut de la formació i els avantatges que inclouen cada una d’elles en la descripció de producte. Podràs accedir a cada producte per veure tota la informació fent clic aquí.  

I si vols rebre més info sobre algun curs en concret, fes-nos-ho saber a través d’aquest link. 

Si m'he apuntat a un grup i em va millor l'horari de l'altre grup, puc canviar-me?

Avisant amb temps podria gestionar-se el canvi, sempre i quan el grup no s’hagi tancat. Encara que sempre dependrà del nombre de persones apuntades, ja que l’aforament és limitat. Per poder gestionar-ho envia’ns un correu a formacion@profesenapuros.com  

En cas de no arribar al mínim d’inscripcions necessàries, el grup pot anul·lar-se. 

Què vol dir això de plaça condicionada a omplir el mínim d’estudiant per grup?

En el cas que no arribéssim al nombre mínim d’estudiants per grup, et proposaríem un canvi de grup per tal de poder obrir el curs d’aquella especialitat. Si aquesta modificació no s’ajustés a la teva disponibilitat, et retornaríem l’import complet del curs. 

CONTINGUTS SOBRE LES NOSTRES FORMACIONS 

Ja he fet un curs de programació, em pot ser útil repetir o fer un altres formacions?

Ens consta d’altres persones que ho han fet i l’experiència ha estat molt bona.  

El que té de bon compartir la classe amb altres companyes, és que gràcies a les vostres preguntes i comentaris, cada classe és diferent! Perquè surten nous casos, noves idees, noves reflexions… així que se li pot treure molt de suc a l’experiència. 

Corregiu la programació?

No va amb la nostra filosofia corregir programacions. És un procés molt subjectiu i el que per a nosaltres pot ser un contingut defensable pel tribunal no, o a l’inrevés depenent de diversos factors. 

El que sí que fem és donar-te totes les eines perquè tècnicament sigui fantàstica. 

Em pot servir per a millorar la meva programació?

Per descomptat! Li donem una bona sacsejada a totes les parts de la programació amb l’objectiu de donar-te llum sobre coses que no havies pensat. 

A més, gràcies a la interacció de la classe solen sortir punts de vista molt interessants. 

Es treballen totes les parts de les proves d'oposicions?

Hem creat un itinerari de formacions que t’ajudaran durant totes les fases d’aquest procés, podràs trobar tota la informació fent clic aquí.  

O també tenim la nostra formació de Mentoria, on estaràs acompanyada en tot moment amb una formadora per treballar totes les parts de les opos.

Doneu exemples de fil conductor?

Ens repetim més que l’all: el fil conductor no és obligatori, ni tan sols necessari. 

Però sí, algun exemple pot caure perquè us parlem des de la nostra pròpia experiència i sempre surten diferents casos. 

METODOLOGIA DE LES NOSTRES FORMACIONS 

Com es fan les formacions?

Imagina’t una classe presencial, però en línia: ens connectem a través de l’eina TEAMs amb una formadora TOP. 

Algunes formacions són sessions bidireccionals, on hi haurà moments en què la formadora resoldrà els teus dubtes i en el cas de les formacions d’autoconsum només necessites accés a l’EPA per veure les gravacions al teu ritme.  

Què es necessita per a fer les formacions?

Només necessites un dispositiu amb connexió a internet i no fa falta descarregar-se cap programa.  

Quina durada tenen les formacions?

Les formacions de programació tenen una distribució diferent segons la modalitat que escullis: 

  • Semintensiu: 5 sessions de 3h  entre setmana 
  • Intensiu: 3 dies a tope! (solen ser festius o de divendres a diumenge) 
  • La meva programació pas a pas seran 12 setmanes si segueixes l’itinerari que et deixarem. 

La mentoria té una durada de 5 mesos, però tindràs tots els materials disponibles durant un any.  

I la meva defensa, és un curs d’autoconsum, per tant, la seva durada serà dependent el temps que li dediquis a cada mòdul de la formació. 

Quan sabré com accedir al curs?

Una vegada et matriculis rebràs diversos correus electrònics en els quals t’anirem explicant els passos a seguir, així que assegura’t que has escrit la teva adreça electrònica correctament i revisa bé les carpetes spam o correu brossa. 

Què passa si el dia de la classe no puc connectar-me?

És una formació en línia, plantejada com si fos presencial.

Si no pots assistir a una classe, tens l’opció de veure l’enregistrament de la sessió.

Durant quant de temps podré veure els vídeos?

El curs de programació intensiu i semintensiu està plantejat i treballat com a formació PRESENCIAL en format en línia, això vol dir que considerem vital connectar-se a la sessió i seguir el curs de manera presencial o en defecte d’això, poder veure el vídeo abans de la següent sessió. 

Els vídeos són una eina complementària, de suport, per a reforçar conceptes o seguir el curs en cas de no haver-se pogut. 

Tant en la modalitat semintensiva com en l’intensiva podràs visualitzar les gravacions de les sessions durant deu setmanes des de l’inici del curs.  

I en el cas de la programació pas a pas, tindràs 12 setmanes des de l’inici del curs.  

 

Per què no compartiu les presentacions?

Els PowerPoint són una eina de suport per a la formadora per a poder impartir la classe. El contingut de la sessió està treballat i desenvolupat en els guions que es comparteixen amb l’alumnat, per la qual cosa no considerem necessari compartir la presentació de la formadora.

Es pot fer la programació alhora que fem el curs?

Depèn de com t’ho muntis i la formació que adquireixes en el cas del curs de programació semintensiu i intensiu potser un objectiu molt ambiciós però no impossible. Es necessiten moltes hores per a desenvolupar una programació en condicions. 

El que sí que aconseguiràs si vas seguint el curs al dia, és estructurar-la i definir tots els elements necessaris a mesura que vas avançant en les sessions, perquè en acabar sigui asseure’t i a bolcar tot el que has après! 

En canvi, els cursos de la Mentoria i La Meva Programació Pas a Pas, estan plantejats de tal manera que puguis acabar el curs amb la teva programació  feta i llesta per presentar-la.  

ALTRES

Com puc conseguir a la plantilla gratuïta?

Si has adquirit algun curs de programació o mentoria, un cop siguis alumna, tindràs a la teva disposició la plantilla de programació gratis amb el codi que tens en el teu grup assignat de la EPA! 

Tinc algun descompte amb les opopíldoras o webinars opos per ser alumna o exalumna?

Si, ser alumna en apuros té el seu avantatge, podràs assistir als webinars en directe gratis! 

Recorda sempre iniciar sessió perquè la web et reconegui. 

Tinc algun descompte per ser alumna a l'hora de comprar els Temazos?

Sí, un cop siguis alumna i inicis la sessió et sortirà directament aplicant el descompte. Si no és així, contacta amb nosaltres a formacion@profesenapuros.com 

No m'arriben els vostres correus.

Si us plau, revisa la carpeta de spam, correu brossa o promocions (en cas que tinguis Gmail). El millor és que afegeixis la nostra adreça formacion@profesenapuros.com com a contacte perquè el teu servidor de correu ens reconegui com amiguis.