Informació Oposicions

Novetat! 12/09/23 S’ha acabat l’espera: puntuació provisional  

Entre el 12 i el 15 de setembre de 2023, els tribunals publicaran la puntuació provisional de cada part de la prova i la puntuació global obtinguda a l’Espai personal i al tauler d’anuncis de la seu del tribunal ✅. 

Pots presentar reclamacions a través de l’Espai personal, des de l’endemà de la publicació de la teva puntuació i en el termini de dos dies hàbils. Aquí podràs trobar tota la informació per saber com presentar la reclamació. 

Recorda que has de tenir un còmput global igual o superior a cinc punts, per superar la fase d’oposició i accedir a la fase de concurs. La qualificació final és el resultat de la ponderació de les puntuacions obtingudes en les parts de la prova d’aquesta fase:  

 • Part A = 40 % 
 • Part B = 60 % (part B.1 = 30 % i part B.2 = 30 %) 

www.profesenapuros.com

Novetat! 07/09/23 Nou model del pla de suport individualitzat

Ja teniu disponible a la web del nou currículum, les plantilles per elaborar el pla de suport individualitzat de l’alumnat en funció del curs escolar en el qual estigui: Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.  

En aquest document es recullen les valoracions i la presa de decisions dels equips docents, amb la participació de la família i de l’alumne o alumna, sobre la planificació de mesures, actuacions i suports per donar resposta a situacions singulars de determinats alumnes en tots els contextos en què es desenvolupa el projecte educatiu. Actualitzat incorporant les novetats del nou currículum ✅. 

www.profesenapuros.com

Novetat! 05/07/23 Adjudicacions de destinacions definitives

Acaben de sortir les adjudicacions de destinacions definitives per al curs 2023-2024.

Les destinacions són amb efectes d’1 de setembre de 2023 i finalitzaran el 31 d’agost de 2024. Fes clic per anar a la web del Departament d’Educació per veure tota la llista o fes clic aquí per veure el teu número directament.

www.profesenapuros.com

Novetat! 28/06/23 Adreces electròniques dels tribunals

Recorda que aquest any amb les OPOS LIGHT has d’entregar la teva UD o SA en format PDF el 30 de juny a la bústia del teu tribunal.

Si coneixes el teu tribunal, l’adreça queda així: tribunal_número_especialitat.educació@gencat.cat (exemple: tribunal_01_pri.educacio@gencat.cat) *Les especialitats d’Anglès i Francès comparteixen correu.

En aquest correu has d’indicar:

 • Assumpte: COGNOM1_COGNOM2_ entrega UD o SA
 • Nom del document adjuntat en PDF: DNI_COGNOM1_COGNOM2_NOM

Et deixem l’enllaç al web del Departament d’Educació, per trobar directament l’adreça de tots els tribunals.

www.profesenapuros.com

Novetat! 23/06/23 Adjudicacions de destinacions provisionals

Acaben de sortir les adjudicacions de destinacions provisionals per al curs 2023-2024.

Les destinacions provisionals són amb efectes d’1 de setembre de 2023 i finalitzaran el 31 d’agost de 2024. Fes clic per anar a la web del Departament d’Educació per veure tota la llista o fes clic aquí per veure el teu número directament.

www.profesenapuros.com

Actualitzat! 19/06/23 Llistat definitiu de persones admeses i excloses

Hem entrat a la recta final abans de la fase de proves de les OPOS LIGHT, avui s’ha publicat el llistat definitiu de les persones que una vegada finalitzat el termini de reclamacions entren (o no) a les oposicions docents.

TIP: Si vols trobar-te fàcilment, obre el document i fes clic a les tecles CTRL + F i busca el teu nom o cognoms.

Al web del Departament fent clic aquí, pots consultar-ho amb l’Usuari GICAR o amb el Certificat Digital.

A per la plaça 💪

www.profesenapuros.com

📩 Si vols rebre aquesta informació al correu, pots apuntar-te a les llistes informatives: https://bit.ly/llistesinfoOPOS Centra’t a fer una programació de 10, que nosaltres et mantenim informada! 📣

Actualitzat! 20/06/23 Situació d’aprenentatge ed. Infantil

Han actualitzat la web del currículum i han pujat un exemple de SA a ed. Infantil “Exemple: L’amagatall i Exemple: Aquesta és la nostra escola

Et deixem l’enllaç a tots els documents a tenir en compte per crear la teva S.A d’educació Infantil:

Esperem que aquest recull de documents t’ajudi a acabar de polir la teva SA per deixar-la TOP 🔝

A per la plaça 💪

www.profesenapuros.com

Novetat! 09/06/23 Criteris de correcció

Ja tenim disponibles els criteris de correcció per aquestes OPOS LIGHT 2023

📩 Si vols rebre aquesta informació al correu, pots apuntar-te a les llistes informatives: https://bit.ly/llistesinfoOPOS Centra’t a fer una programació de 10, que nosaltres et mantenim informada! 📣

06/06/23 Publicació definitiva de la composició dels tribunals

Ja està disponible el llistat definitiu de nomenaments als tribunals de les opos light (procés estabilització), pots consultar-lo al Tauler d’anuncis.

TIP: Si vols trobar-te fàcilment, obre el document i fes clic a les tecles CTRL + F i busca el teu nom o cognoms.

12/05/23 Llistat definitiu concurs de trasllats

Ja pots consultar al CIGAR la llista definitiva de trasllats.

Actualització! 27/04/23 Comença la festa

El Departament ha publicat ja la resolució de dates de la fase A del concurs d’oposició extraordinari 2023 amb la RESOLUCIÓ EDU/1381/2023 (fes clic pe veure la informació completa al DOGC).

Les dates del CONCURS d’OPOS LIGHT queden així:

 • 30 juny 2023: Inici procés d’estabilització: On les persones aspirants han de fer arribar la UD o SA en format pdf al tribunal per correu electrònic. (Podreu trobar el tribunal assignat a la llista definitiva) Keep Calm us avisem!
 • 30 juny 2023: Prova d’acreditació coneixement de la llengua castellana i de la llengua catalana (Persones no exemptes)
 • 1 juliol 2023 a les 10:00h: Acte de presentació presencial (en paper) de la UD o SA i part A de la prova (desenvolupament del tema)

19/04/23 El Departament parla sobre el currículum d’infantil

El Departament se suma a la moda de fer webinars i farà una presentació telemàtica del Decret de currículum d’educació infantil el dijous de la setmana que ve, 13 d’abril 2023 a les 17.30 h. Apunta la data! ✍

31/03/23 Llistats definitius barem concurs de mèrits

Ja tenim aquí el llistat definitiu del barem procés de concurs excepcional de mèrits (estabilització de plantilles).

TIP: Si vols trobar-te fàcilment, obre el document i fes clic a les tecles CTRL + F i busca el teu nom o cognoms.

NOTES DE TALL:

INFANTIL: 9.7332
ANGLÈS: 9.0749
ED. FÍSICA: 8.6417
MÚSICA: 9
PRIMÀRIA: 8.2

Al web del Departament fent clic aquí, pots consultar-ho amb l’Usuari GICAR o amb el Certificat Digital.

28/03/23 Llistats provisionals de persones aspirants

Ja tenim aquí el llistat provisional de la llista d’aspirants al procés d’estabilització de 2023 (opos light)

TIP: Si vols trobar-te fàcilment, obre el document i fes clic a les tecles CTRL + F i busca el teu nom o cognoms.

Al web del Departament fent clic aquí, pots consultar-ho amb l’Usuari GICAR o amb el Certificat Digital i presentar la reclamació del 29 de març al 13 d’abril.

07/03/23 Resolució del concurs de trasllats

Si has demanat trasllat de centre, revisa els llistats alfabètics o pots introduir el teu DNI a la “Sede Electrónica” del ministeri d’educació.


06/03/23 Normativa curricular per fer la UD o SA

El Departament ha afegit al web nova informació sobre la normativa per desenvolupar la part de la unitat didàctica o situació d’aprenentatge.

 • Per al segon cicle d’educació infantil, es pot desenvolupar la unitat didàctica d’acord amb el Decret 181/2008, de 9 de setembre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments del segon cicle de l’educació infantil, o la situació d’aprenentatge d’acord amb el Decret 21/2023, de 7 de febrer, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació infantil.
 • Per al primer, segon, tercer, quart, cinquè i sisè curs d’educació primària, es pot desenvolupar la situació d’aprenentatge d’acord amb el Decret 175/2022, de 27 de setembre, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació bàsica, o la unitat didàctica d’acord amb el Decret 119/2015, de 23 de juny, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació primària.

Troba tota la informació al web del Departament


28/02/23 Model situació d’aprenentatge Infantil + document de suport del Departament

Ja són aquí, ja han arribat! Model de situació i document de suport creats pel Departament. Pasen y lean 😉

09/02/23 Donem la benvinguda al currículum d’educació infantil (Decret 21/2023)! 💥

El Departament acaba de publicar al DOCG (Núm. 8851 – 9.2.2023) el nou decret d’educació: DECRET 21/2023, de 7 de febrer, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació infantil.

Aquí tens lenllaç de la publicació al DOGC on podràs veure i descarregar el decret i tots els annexos.

El Departament també ha actualitzat la web del nou currículum on explica en detall l’estructura del currículum i els continguts dels annexos.

🚨 Important! També deroguen els antics decrets d’educació infantil primer cicle (Decret 101/2010) i segon cicle (Decret 181/2008) i l’ordre EDU/484/2009

Ara només falten els canvis a la convocatòria 🙌 i respecte als TEMAZOS d’Infantil, engeguem màquines per acabar de fer els canvis de nom 😉.

Quan tinguem més novetats us avisarem 📣

07/02/23 El Govern aprova el currículum d’educació infantil

El Govern ha aprovat avui el Decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació infantil, que inclou els dos cicles d’aquesta etapa (de 0 a 3 anys i de 3 a 6 anys).

La principal novetat del decret aprovat avui és que estableix el currículum competencial en aquesta etapa i, en aquest marc, incorpora la coeducació i l’educació afectivosexual. Per primera vegada, el decret d’infantil presenta el 0-6 com una etapa educativa única, amb una identitat pròpia i on els dos cicles que la integren responen a una mateixa intencionalitat educativa.

Et deixem aquí la nota de premsa completa: El Govern aprova el currículum dels ensenyaments d’educació infantil

Però, calma opositora! Encara no han batejat el decret, falta pujar-lo al DOGC i tampoc s’han pronunciat sobre que passa amb la convocatòria. Previsiblement, el batejaran i faran la modificació que toca a la convocatòria per tal que les d’infantil tinguin marc legal 🙌

Quan tinguem més novetats us avisarem 📣

16/01/23 Ja pots fer la sol·licitud per presentar-te!

Si ja has pres la decisió d’anar a totes a les OPOS 2023, recorda que des d’avui 16/01 fins al 10/02 has de formalitzar la sol·licitud per la web del departament!

Et deixem l’enllaç al web del tràmit: Concurs oposició extraordinari (estabilització)

🧐 Recorda que tenim una pàgina on t’expliquem tot el que cal saber sobre la convocatòria: Novetats Convocatòria OPOS. L’anirem actualitzant a mesura que surtin novetats!

30/12/22 Convocatòria 2024

Per si no en teníem prou amb la notícia de la Convocatòria 2023, avui han publicat la Convocatòria d’oposicions del 2024!

Us deixem l’enllaç oficial del DOGC.


27/12/22 Habemus convocatòria 🥳

Avui ens hem llevat amb una bona notícia: Ja ha sortit la convocatòria!!!! Us deixem l’enllaç perquè us la pugueu imprimir i començar a mirar:

Enllaç al DOGC

👉 Et deixem tota la informació a Novetats Convocatòria No li perdis la pista a aquest enllaç! Hi anirem bolcant tota la info sobre el procés d’opos.

12/12/22 Dates clau oposicions

El Departament d’Educació torna a actualitzar la web i ens deixa algunes pinzellades sobre les dates del concurs d’oposicions extraordinari.

 • Confirmen el que ja sabíem: Publicació de la convocatòria al DOGC abans de finalitzar el mes de desembre de 2022. (L’esborrany ja el tenen els sindicats, així que suposem que no trigarà gaire la definitiva)
 • NOU! Termini de presentació de sol·licituds: 20 dies hàbils (mes de gener de 2023).
 • NOU! Fase d’oposició (proves): a partir de juny de 2023.
 • NOU! Fase de pràctiques: a partir de l’1 de setembre de 2024.

Us posem l’enllaç sobre què s’ha parlat amb els sindicats de la convocatòria. Recordeu, don’t panic fins que surti tot de veritat!

21/11/22 Novetats concurs d’oposicions

El Departament d’Educació sense gaire comunicat al deixat al web nova informació sobre la publicació de les convocatòries, té previst publicar-les abans del 31 de desembre del 2022.

 • Convocatòria extraordinària d’estabilització de plantilles (les opos rares) docents segons el Reial decret 270/2022 amb 14.246 places.

Places i solicituds provisionals a Cos de mestres: 5.683 places

EspecialitatPlaces Sol·licitudsRatio places/sol·licitudsDemanada en 1ra opcióRatio 1ra opció/places
(ALL) Audició i llenguatge1018488,404234,19
(EES) Pedagogia terapèutica8573.1853,721.9012,22
(INF) Educació infantil1.3126.0204,594.6793,57
(PAN) Llengua estrangera: anglès4822.6545,511.5813,28
(PEF) Educació física4022.1045,231.1862,95
(PFR) Llengua estrangera: francès812015,00374,63
(PMU) Música2981.2524,209743,27
(PRI) Educació primària2.2239.9184,465.1652,32

17/11/22 Model d’avaluació i orientacions

A poc a poc el Departament d’Educació va ampliant informacions sobre el nou currículum d’educació bàsica i com aplicar-lo, en aquest cas per poder elaborar informes d’avaluació segons la nova normativa ha creat un nou document amb orientacions per als centres.

21/10/22 Model situació d’aprenentatge + document de suport del Departament

Ja són aquí, ja han arribat! Model de situació i document de suport creats pel Departament. Pasen y lean 😉

29/09/22 Ja és aquí! Tenim nou decret d’educació!

El Departament acaba de publicar al DOCG (Núm. 8762 – 29.9.2022) el nou decret d’educació: DECRET 175/2022, de 27 de setembre, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació bàsica.

Aquí tens l‘enllaç de la publicació al DOGC on podràs veure i descarregar el decret i tots els annexos.

El Departament també ha actualitzat la web del nou currículum on explica en detall l’estructura del currículum i els continguts dels annexos.

25/09/22 Novetats a la web del nou currículum

El Departament ha actualitzat la web del nou currículum amb vídeos curts sobre els 6 vectors, considerats la base a partir de la qual es vertebra la resta del currículum.


05/09/22 HABEMUS CONCURS DE MÈRITS

Ja el tenim aquí, el primer dels 3 procediments que estan per venir, el concurs de mèrits. Aquest procés per si et pilla de nou es tracta bàsicament de fer la petició i jugar a veure si et donen una plaça. No opos, no programació, no temazos, no res. Bé, la taxa si, que la pela és la pela.

Aquí tens l‘enllaç de la publicació al DOGC. Recorda, TOTHOM es pot presentar, gent de la pública, de la concertada, interines, substitutes… però tècnicament i segons com està pensat, passaran les que tinguin més experiència. A treure la calculadora i a fer càlculs, trobaràs la “xixa” a partir de l’apartat nº7.

La inscripció es fa des de la web d’oposicions docents i OJU! Cal tenir un certificat digital, aquí t’expliquen el què. Aquí tens la pàgina web on ho explica tot tot tot ben ordenat.

Dates clau:

 • Publicació de la convocatòria al DOGC: 5 de setembre de 2022
 • Termini de presentació de sol·licituds: del 6 de setembre al 3 d’octubre de 2022
 • Llista provisional de persones admeses i excloses: novembre de 2022 (previsió)
 • Termini presentació de reclamacions: 10 dies hàbils, des de l’endemà de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses

Seguirem informant de totes les novetats 🙂

Aprofitem per donar-vos les gràcies per la gran acollida dels cursos d’opos trimestrals. Estem treballant per obrir algun grup més i també obrirem pròximament dates pels intensius. Heu acabat amb tot en una setmana!! Si vols que t’avisem dels intensius, apunta’t a la llista. Atenta que volen!


26/08/22 Tornen els Cursos d’OPOS per a Profes en Apuros

Si aproves les OPOS serà gràcies a TU! 💪 Nosaltres et donarem les eines, seràs tu qui aprendrà a programar, a crear unitats didàctiques TOP, coneixeràs el nou currículum a fons i sobretot veuràs que no has de patir durant el procés. 

Ja tenim les INSCRIPCIONS OBERTES per al Curs Trimestral de programació i UD. Un curs viu basat en el NOU CURRICULUM de Catalunya.

Tenim totes les especialitats obertes: PRI, INF, PAN, MALL i PT, PMU i PEF. 

 👉 Arranquem el 3 d’octubre!  Apunta’t abans del 31 d’agost i aprofita la venda anticipada.