Informació Oposicions i més

20/07/22 Habemus supòsit pràctic!?

Avui has rebut un correu del Departament, DON’T PANIC, és per informar del fet que et pots presentar al procés d’estabilització.

D’altra banda, han actualitzat la pàgina d’oposicions amb nova informació i infografies i OJU! Per fi deixen enrere l’asterisc i posen clarament que hi haurà supòsit pràctic! Calma!

EL NOSTRE CONSELL ÉS: ESPERA!, no et precipitis, no compris res, no t’apuntis a cap curs de supòsits perquè encara poden haver-hi sorpreses (com que això sigui només per les de música o ves a saber).

Recorda que el supòsit pràctic és una manera de posar a prova com resoldre una situació “random” amb la teva experiència. Si aquesta informació es confirma, tornarem a oferir el curs de supòsit de cara al curs vinent. Si ets de les que li pot l’ànsia, sempre pots fer-te amb el dossier del supòsit o veure l’opopíldora de la Yolanda, que va ser tribunal al 2019! Però repetim, AIXÒ POT ESPERAR.

RECORDA QUE EL CURS JA INCLOU EL DOSSIER! La nostra recomanació és que el compris només si vols anar per lliure o si et quedes sense plaça en els nostres cursos.

Fes clic a la imatge per veure la web del Departament amb totes les novetats, i no deixis de fer scroll que a baix de tot hi ha informació molt interessant:


09/07/22 Terminis previstos (keep calm)

Hem conegut la info que es va tractar a l’última mesa sectorial, us deixem l’enllaç al resum d’USTEC perquè ho pogueu llegir tot, però us copiem la part dels possibles terminis dels processos que es venen.

 • Terminis previstos :
  • Publicació del concurs de mèrits durant la primera quinzena de setembre i resolució definitiva el març de 2023.
  • El concurs oposició per l’estabilització, que cal convocar abans de 31 de desembre, preveuen que sigui durant el mes de novembre (esperant decret de FP). Fase oposició maig – juny. Adjudicació com a funcionaris en pràctiques l’1/09/2023.
  • Calendari concurs oposició ordinari corresponent a taxes d’oferta ja aprovades, han de publicar abans de l’31 de desembre de 2022. Es convocaran les oposicions el curs 2023/24. Termini presentació sol·licituds octubre 2023.

Seguim’!

20/06/22 Demà s’obre la borsa de persones interines

RESOLUCIÓ EDU/1878/2022, de 10 de juny, per la qual s’obre convocatòria de concurs públic de mèrits per formar part de la borsa de treball del personal interí docent per prestar serveis en centres dependents del Departament d’Educació.

Demà s’obre la convocatòria per inscriure’s a la borsa de personal interí del 21 de juny al 21 de desembre 2022.

A partir de demà, els serveis territorials podran convocar les especialitats per a les quals s’accepten sol·licituds. A partir d’aquest moment i segons les necessitats que es produeixin, els serveis territorials podran fer modificacions els dies 1 i 15 de cada mes.

Per formar part de la borsa de treball, hauràs de presentar les sol·licituds i la documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits al·legats, des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC i fins al 20 de desembre de 2022. La sol·licitud s’ha de formalitzar mitjançant procediment telemàtic a través del web del Departament d’Educació.

10/06/22 AVUI directe d’opos amb la Carlota 🦩

No tens clar el procés d’opos? Vols saber com és el nostre curs d’opos? 

Avui a les 18 hores t’expliquem tot des del nostre compte d’Instagram. Resol els dubtes que tinguis sobre el procés d’opos a Catalunya! A més, tindrem alguna sorpresa per a les assistents. 😉 Fes clic a la imatge per anar a ig:

Si has arribat tard, fes clic al botó per anar al directe a Youtube 😏

10/06/22 Web del procés d’estabilització de l’ocupació temporal

Setmana intensa de notícies i publicacions. Aquest cop us deixem la web on podreu consultar tot el tema del procés d’estabilització. Al entrar a la dreta veuràs que per una banda està la info del concurs de mèrits i per l’altre tot el que té a veure amb el concurs oposició (no hiperventilis, en el segon encara no posa res).

Guardala en els teus favorits per tenir-ho sempre a mà.

09/06/22 ADJUDICACIONS DE DESTINACIONS PROVISIONALS

Ja han sortit les adjudicacions provisionals!!!!

Les destinacions provisionals són amb efectes d’1 de setembre de 2022 i finalitzaran el 31 d’agost de 2023. Fes clic per anar a la web del Departament d’Educació per veure tota la llista o fes clic en aquest enllaç: https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2012011:LOGIN per veure el teu número directament.

09/06/22 ⚠️ PÀGINA OFICIAL DELS NOUS CURRÍCULUMS!

El Departament d’Educació ha fet arribar als equips directius unes informacions sobre els nous currículums i la seva implantació. Aquesta informació va acompanyada d’un enllaç a una web que s’ha creat expressament per difondre aquest nou currículum. En aquesta web es poden trobar:

 • Els decrets dels nous currículum (que es troben en tràmit)
 • Infografies
 • Preguntes freqüents

La idea és que aquesta web es vagi notrint amb informació, documents i exemples, o sigui que cal estar molt atentes a tot el que es vagi publicant. Fes clic per anar a la web del Departament sobre els nous currículums.

Ja saps que fa temps que aquests esborranys van arribar a les nostres mans, et podem dir que no ñes un canvi radical. Es tracto d’una reestructuració i simplificació. Tot està connectat de manera que un cop et familiaritzis amb el document, tot hauria de ser una mica més senzill.

Recorda que tenim obertes les inscripcions pel curs intensiu de programació i UD. Seràs la més enterada del nou currículum i en 3 dies podràs afrontar el procés amb molta més calma i seguretat gràcies a les sessions i els documents de la formació. NO ET QUEDIS SENSE PLAÇA!

03/06/22 Torna l’OPOCAMP: Operació Estiu! 🦩

Ja tenim les INSCRIPCIONS OBERTES per al nou CURS INTENSIU DE PROGRAMACIÓ i UD.

3 dies mooolt intensos on t’ensenyarem a crear una programació TOP amb les seves unitats didàctiques. Tenim 2 caps de setmana disponibles: 1-3 de juliol i 8-10 de juliol.

Podràs resoldre i aclarir els teus dubtes, encaminar-te en companyia i tranquil·litat i il·luminar-te per veure com i per on tirar. Tindràs els vídeos disponibles durant 10 setmanes per poder anar avançant sense renunciar (del tot) a l’estiu

Si t’apuntes abans del 13 de juny podràs assistir de manera gratuïta al webinar d’oposicions de l’Ester Carreras: “Hablemos del DUA (Diseño universal para el aprendizaje)”.  

RECORDA QUE ELS NOSTRES CURSOS SON VIUS I S’AJUSTEN A CADA MOMENT.

25/05/22 Aprovada l’Oferta d’Ocupació Pública d’Estabilització d’Ocupació Temporal de la Generalitat de Catalunya

Hola apurades!

Fa dies que surten coses, detalls, però és ara quan s’ha fet oficial l’oferta pública que hi haurà en aquest procés d’estabilització.

Us animem a llegir amb calma la informació on parla de dates, processos i nombre de places.

Resum:

 • L’oferta d’ocupació que articuli els processos d’estabilització esmentats, s’hagi d’aprovar i publicar en els respectius diaris oficials abans de l’1 de juny de 2022, i les respectives convocatòries abans del 31 de desembre de 2022, i han de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024.
 • Places per concurs de mèrits: 5.683
 • Places que es regeixen pel sistema selectiu de concurs oposició d’estabilització (juny 2023): 4.858 lliures + 555 reservades = 5.413

INFORMACIÓ NOU CURRÍCULUM!

Potser ja t’ha arribat, però per si de cas no és així, et fem arribar un web creat pel Departament amb infografies sobre el nou currículum que segur et semblen interessants 😛

CURS INTENSIU D’OPOS

Estem a punt d’obrir els cursos intensius d’estiu per preparar les opos. Si vols que t’avisem abans que ho publiquem per no quedar-te sense plaça, apuntat a la llista: LLISTA INFORMACIÓ OPOS

Ready Come On GIF - Find & Share on GIPHY

10/05/22 COMENÇA LA FESTA!

El Departament comença a actualitzar les pàgines oficials. Segons ells mateixos expliquen, faran una URL específica, imaginem que per evitar que caigui com ja passava quan els procediments no eren massius. Així ho expliquen:

“en tractar-se processos de selecció massius i que s’hauran d’executar de manera simultània, s’està treballant en un nou espai web, amb URL pròpia, per informar de manera clara i concisa a l’elevat número de persones participants. Us facilitarem aquest web quan estigui operatiu i us avancem que s’anirà actualitzant amb tota la informació i les diferents fases dels processos d’estabilització.”

Ara per ara podeu consultar la informació sobre els processos extraordinaris d’estabilització de plantilles i l’ordinari al web del Departament.

Com a novetat ressaltar que canvien els % del procés ordinari, restant valor als mèrits i seguim sense saber del cert si hi haurà supòsit pràctic per tothom o només per música (que és més que evident que sí que hi haurà per aquests últims).

Us recordem la infografia que vam fer amb totes les dates que sabem:

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es adjudicacions-provisionals_concurs-de-merits_concurs-doposicions_oposicions-docents.png

Pots guardar la publicació d’aquesta infografia al teu Instagram en aquest enllaç

25/04/22 NOMBRE DE PLACES PROCÉS EXTRAORDINARI

Comencen a sortir detalls i a concretar-se coses del que està per venir. Us posem al dia amb les fonts que ens han semblat més entenedores:

CCOO ens explica el que ha passat a la reunió d’avui i, a tall de resum, comunica que les places per educació són:

 • Concurs de mèrits: 10.563 – Sense fer oposició. L’experiència val fins a 7 punts sobre 15
 • Concurs opos estabilització – 7.848 – Opos rares no eliminatòries i on es presenta només UD

Recorda que són de lliure concurrència, és a dir TOTHOM s’hi pot presentar a tot perquè s’estabilitzen places, no persones.

ATENCIÓ! Encara falta saber les places de reposició i nova creació que ja sabem, que no es poden incloure en aquest procés extraordinari i que es faran via opos “de tota la vida” l’any 2024, imaginem.

Per tenir una idea de com anirà tot i el barem de mèrits, us deixem dues taules de dos sindicats. Des de PEA segons a qui ens sembla més entenedora una que l’altre, per això et compartim les dues perquè escullis. 😛

Seguirem informant i recorda que si vols estar al dia de les noves convocatòries dels cursos per opositores en apuros et pots apuntar en aquest formulari i t’avisarem: AVISEU-ME, SOC UNA OPOSITORA “EN APUROS”

Per posar-hi una mica d’humor, et deixem una publicació que potser vols compartir amb la teva amiga opositora 😛

19/04/22 HORARIS DE CONVOCATÒRIA C2

Si et vas apuntar per fer la prova del C2 del dia 30 d’abril, acaben de sortir els horaris de la convocatòria:

Recorda que tenim el recull de recursos del C2 de català de l’Aina que ja ha salvat a moltes de vosaltres.

13/04/22 HABEMUS BOE

Després d’esborranys cap a dalt i esborranys cap a baix, per fi tenim BOE amb el Real Decret que modifica el reglament d’accés per ser funcionàries.

Aquí tens l’enllaç directe al BOE

I ara el que realment vols, el resum: (anirem referenciant les pàgines per si vols anar directe a un punt)

 • Objetivo: situar la tasa de temporalidad estructural por debajo del 8 por ciento (p.1)
 • Sobre concurs-oposició: tasa adicional para la estabilización de empleo temporal, que incluirá las plazas de naturaleza estructural que, estando dotadas presupuestariamente, hayan estado ocupadas de forma temporal ininterrumpidamente al menos en los tres años anteriores a 31 de diciembre de 2020. Se incluirán también las plazas afectadas por los procesos de estabilización, siempre que hubieran estado incluidas en las correspondientes ofertas de empleo público de estabilización, y llegada la fecha de entrada en vigor de la citada ley, no hubieran sido convocadas, o habiendo sido convocadas y resueltas, hayan quedado sin cubrir.(p.2)
 • Sobre el concurs de mèrits: convocatoria excepcional de estabilización de empleo temporal de larga duración, por el sistema de concurso, para plazas que, reuniendo los requisitos anteriores, hubieran estado ocupadas con carácter temporal con anterioridad al 1 de enero de 2016 (p.2)
 • “El cumplimiento de los principios de libre concurrencia, igualdad, mérito, capacidad y publicidad” (p.2)
 • Sobre aquestes opos (després es tornarà a fer com sempre): La fase de oposición constará de una única prueba estructurada en dos partes que no tendrán carácter eliminatorio; en la nota final y global de la prueba, que será de 0 a 10, deberá obtenerse al menos 5 puntos para acceder a la fase de concurso. En la fase de concurso, se valorarán la experiencia previa, la formación académica y otros méritos (la superación de la fase de oposición en la misma especialidad del cuerpo al que se opta, en anteriores procedimientos selectivos de ingreso en la función pública docente celebrados desde 2012, así como la formación permanente). La puntuación global del concurso-oposición resultará de la ponderación de un 60 % para la fase de oposición y de un 40 % para la fase de concurso, con una puntuación final entre 0 y 10 puntos.
 • A la pàgina 4, a partir del punt 2, explica les característiques de les proves.
 • A la pàgina 7 posa el valor dels mèrits
 • Dependrà de les CCAA que hi hagi o no supòsit pràctic

RECORDA QUE AVUI 13 D’ABRIL A LES 20:00 TANQUEM LES INSCRIPCIONS PEL CURS DE PROGRAMACIÓ. QUE NO T’ESPANTI EL NOM, CAL SABER PROGRAMAR PER PRESENTAR UNA BONA U.D. I RECORDA QUE LES OPOS QUE VINGUIN DESPRÉS, (a partir de 2024) TORNARAN A SER COM SEMPRE. ELS NOSTRES CURSOS SON VIUS I S’AJUSTEN A CADA MOMENT ;).

07/04/22

COMUNICAT DE PREMSA: El Govern presenta el pla de reducció de la temporalitat a l’Administració de la Generalitat més important que s’ha fet mai.

El departament s’ha pronunciat respecte al procés d’estabilització de l’ocupació pública. Us deixem el comunicat de premsa acabat de sortir del forn.
Descarrega el comunicat de premsa i la modificació del decret:

31/03/22

CALENDARI ADJUDICACIONS PROVISIONALS

Segona entrega d’infografies per profes en apuros que no tenen temps de llegir 258 pàgines del DOGC. En les següents imatges pots trobar un calendari del que passarà en els propers mesos perquè ho tinguis a mà.

28/03/22

ADJUDICACIONS D’ESTIU, CONCURS DE MÈRITS I CONCURS D’OPOSICIONS.

Us deixem aquesta línia del temps amb els esdeveniments i alguns apunts per a tenir tota la informació clau.

Per veure la imatge sencera, us la podeu descarregar fent clic.

També teniu aquí l’enllaç de la convocatòria d’adjudicacions provisionals. En breu intentem explicar-ho a l’estil PEA 😎

24/03/22

Convocatòria d’Adjudicacions, Resolució de Plantilles i Resolucions d’adjudicacions.

Et deixem la informació de la convocatòria d’adjudicacions, la convocatòria de mèrits i la convocatòria d’oposicions. Fes clic a cada imatge per descarregar-te-les:

Situació fins ara i situació actual:

Concurs de mèrits i concurs d’oposicions:

21/03/2022
NOVETATS OPOS. Comença la festa!

Aquesta setmana s’estan produint les reunions de direccions on es comencen a saber noves informacions sobre les opos i sobre el curs vinent. Se sabrà tot abans de l’1 de juny de 2022. Resum sobre la fase de mèrits i la convocatòria d’opos:

 • CONCURS DE MÈRITS
  • Convocatòria del concurs: set/oct 2022
  • Resolució concurs mèrits març/abril 2023
  • Les opositores participen en les adjudicacions d’estiu 2023
  • Funcionàries a 1 de setembre 2023
  • SENSE FASE DE PRÀCTIQUES
 • CONCURS OPOSICIÓ
  • Convocatòria desembre 2022
  • Fase oposició juny 2023
  • Resolució concurs octubre 2023
  • Les opositores participen en les adjudicacions d’estiu 2024
  • Fase de pràctiques set/des 2024

A partir de 2024 seguim amb opos segons les jubilacions que hi hagi…

ADJUDICACIONS D’ESTIU

 • 28 març: surt convocatòria
 • 9 juny: surten les provisionals
 • 28 juny: definitives

NOVETATS CURS VINENT

 • Desapareixen els terços. Mínim mitges jornades.
 • Les direccions poden cridar la plantilla els 5 primers dies laborables de juliol
 • Les persones nomenades al juny s’incorporen l’1 de juliol al nou centre
 • No és obligatori aplicar el nou currículum però els centres que ho decideixin poden fer-ho

Descarrega’t la infografia que t’hem preparat fent clic:

Recorda que tenim les inscripcions dels cursos d’opos obertes i els temazos ready perquè puguis començar a estudiar!

INFANTIL està esgotat, però estem treballant per obrir un nou grup aviat!

19/03/2022
NOU CURRÍCULUM

Ja tenim el que sembla que serà el currículum definitiu! Us deixem l’enllaç a la nota de premsa del Departament on podeu llegir les novetats i trobareu un dossier resum.
Novetats de primària més rellevants:

 • Passem de les 1050h d’autonomia a 945h. Prou bé, continua sent gairebé el doble que fins ara
 • Es donen 3 anys per implementar el currículum tot i que es pot començar des del curs vinent

A finals d’abril es comença a impartir la formació als equips directius. Pròximament, us començarem a fer 5 cèntims de totes les novetats.

24/02/2022

ATENCIÓ!!! NOVETATS OPOSICIONS

(“La que has liao pollito”)

Semblava que anàvem a tenir una setmana tranquil·la després de tanta notícia però no! La tranquil·litat no està sent la dinàmica al Departament d’Educació. Avui, 24/02/2022 han fet una Roda de premsa de presentació de l’oferta educativa dels ensenyaments obligatoris curs 2022-2023 i ha tornat a pujar el pa.

Que no saps de què parlem? Et deixem a continuació alguns vídeos clau:

Sobre l’avançament del calendari:

⁠Sobre vaga i sindicats:

Sobre les oposicions:

Sobre nomenaments:

Respecte les opos que és el tema que ens ocupa, han anunciat com serà el procés i sembla ser que no hi haurà el concurs-d’oposició com l’entenem fins al 2023. Abans d’això hi haurà el concurs de mèrits. Tot aquest procés que s’anomena “pla d’estabilització de plantilles”, acabarà al 2024 amb una reducció de menys del 10% d’interines (actualment estem voltant el 34%).

Aquesta notícia ens fa replantejar l’oferta de cursos d’opos tal i com la teníem pensada. Anul·lem els cursos semi intensiu i intensiu i manteniem el trimestral ja que previsisblement, se sabran més detalls de tot el procés.

Des de PROFES EN APUROS ens agradaria compartir i reafirmar una vegada més el nostre compromís d’acompanyar-vos en tot aquest procés. Recordeu que els nostres cursos son vius i flexibles. Mai durem a terme una cosa perquè “ja s’ha dit” si pensem que és millor no fer-la. Recular és de guapes i preferim anar amb calma i pas a pas.

A partir de demà us farem arribar més informació sobre els cursos i la nostra proposta perquè aquelles que vulgueu començar a preparar-vos des de ja tingueu els recursos al vostre abast per a poder fer-lo.

Ara com ara necessitem acabar de recopilar i ordenar la informació que està sortint per a poder treballar per adaptar-nos al context de la millor forma possible per a totes.
Moltes gràcies per la vostra paciència i comprensió!

Si vols veure la roda de premsa sencera et deixem a continuació el vídeo complet: