Informació Oposicions i més

11/2/2022
Esborrany currículum Primària i Secundària

Aquí us deixem els enllaços a l’esborrany del currículum. Es poden fer comentaris de millora fins al 18 de febrer, trobareu el botó a sota.

Articulat del decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació bàsica

Annex I. Competències clau i perfil competencial de sortida de l’alumnat al final de l’educació bàsica

Annex 2. Àrees d’educació primària

Annex 3. Matèries d’Educació Secundària Obligatòria

Annex 4. Aprenentatge basat en situacions

Annex 5. Àmbits dels cicles formatius de grau bàsic

Annex 6. Horaris

FES PROPOSTES OMPLINT EL SEGÜENT FORMULARI


29/1/2022
Inscripcions C2 català
+ info sindicats

El Departament d’Educació promourà el nivell C2 del català entre els docents

El projecte en dues fases. Una inicial, entre 2022 i 2024, en què s’incentivarà al professorat que acrediti el C2 amb un increment de puntuació com a mèrit de baremació en les diferents convocatòries. És a dir, incrementarà la puntuació actual en els concursos de trasllats, els concursos de mèrits, les oposicions docents o els estadis docents.
Llegeix aquí el comunicat complet

Què pots fer?

INSCRIPCIÓ PROVA C2 DE CATALÀ

 • Presentació de sol·licituds: del 24 de gener al 9 de febrer de 2022.
 • Pagament: del 24 de gener al 10 de febrer de 2022, fins a les 22 h.
 • Data de la prova escrita: 30 d’abril

El Departament d’Educació ofereix al professorat en actiu la possibilitat d’obtenir el nivell superior de llengua catalana (C2). (Cursos gratuïts) INFO AQUÍ

D’altra banda, més infografies per part de sindicats:


23/1/2022
Vídeo del conseller afirmant que hi haurà opos a 2022

Fes clic —> LA PROVA DEFINITIVA 😎

Minut 59:16

Gràcies a la Tina, la formadora de música per trobar el vídeo després d’una intensa investigació


Novetat! 19/1/2022
El Departament d’Educació es pronuncia

El Departament ha fet un comunicat (al web posa que l’actualització és del dia 14 de gener) on diu que: “les properes convocatòries queden supedites al què determini la modificació d’aquest Reglament”

És a dir, opos amb la modificació. El nou decret es preveu que es publicarà cap a l’abril, això vol dir que el més aviat que poden ser les proves és el setembre de 2022 (Han d’avisar amb 4 mesos d’antelació).

Que no et despistin, tu segueix el teu camí

You Can Do It Nod GIF by Kathryn Dean - Find & Share on GIPHY

03/1/2022
DOCUMENT OPOSICIONS
(3º ESBORRANY)

El dia 29 de desembre va sortir publicat al BOE el text definitiu, el marc legal sota el qual es convocaran les oposicions fins al 2024.

CCOO ha fet un escrit sobre els canvis incorporats i ha creat una infografia que adjuntem al final. Abans volem compartir la infografia del sindicat STE-CLM intersindical que ens sembla bastant clar i sobretot explica la diferència entre el segon i el tercer esborrany.

Sabem que tot plegat mareja i desgasta, és esgotador llegir esborrany rere esborrany i veure com uns i altres es van posant medalles. Només volem recordar-te algunes coses per donar-te una mica de serenor:
– Això es fa per estabilitzar plantilles, no és un model d’accés per sempre
– Marcarà les convocatòries fins a 2024
– Sortiran, si fan el que diuen, MOLTES I MOLTES places, per haver-hi per tothom
– Falta determinar com queda a cada CCAA, o sigui que et recomanem calma fins llavors, estigues informada, ves avançant, però no t’obsessionis.

Si decideixes apuntar-te a la nostra formació, tingues per segur que anirem informant i adaptant-nos a les novetats que vagin sortint, com SEMPRE hem fet. Ja saps que ens va la marxa!


21/12/2021
ESBORRANY OPOSICIONS
(2º proposta)

https://anpe.es/notices/20395/Informe-T%C3%A9cnico-de-Mesa-de-Negociaci%C3%B3nUs posem les fonts d’on hem tret la info:
CCOO, posa la informació que considera sense remetre’ns al document oficial.
STE-CLM fa una explicació una mica més detallada, a la publicació anterior es pot llegir l’esborrany de la modificació del decret.
Per últim, però per nosaltres el millor, és el fil de @danielalaparato que explica en un llenguatge de profe a profe com és possible que quedi tot.
ANPE – Más información, mismo tema
CSIF – Les infografies finals surten d’aquest enllaç

Recorda que encara queda el document final amb les seves possibles modificacions, i el document que publiqui cada CCAA amb les seves concrecions. És a dir, està bé que estiguis informada, però de moment, CALMA

Principals novetats:

 • Les opos seran NO ELIMINATÒRIES (nosaltres no estem molt a favor), tindran part A i B
 • Es donarà nota GLOBAL de la part A i B, que ha de ser mínim 5 per accedir a la fase de concurs. Ens sembla fatal que no es desglossi la nota
 • Part A: Tema
 • Part B:
  • B1: Defensa a escollir entre la programació o una unitat didàctica (una mica estrany)
  • B2: Supòsit pràctic, dona a entendre que pot no haver-hi o si, pensem que segons CCAA
 • Mèrits:
  • Experiència docent: màxim 7 punts
  • Formació acadèmica: màxim 2 punts (no deixa clar si comptarà la formació permanent)
  • Altres mèrits: màxim 1 punt
   • 0,75 la superació de la fase oposició en la mateixa especialitat a la qual et presentes des de 2012 (aquest inclòs)

Ben aviat sabrem alguna cosa més, ja que sembla que es vol deixar tot enllestit abans que acabi l’any.
Et recordem que tenim oberts els cursos de programació. No t’ho pensis i comença a preparar-te, nosaltres t’acompanyarem.


20/12/2021
ESBORRANY OPOSICIONS

Potser t’ha arribat una proposta d’oposicions al whatsapp, segurament t’ha arribat per aquesta via amb aquesta pinta:

Tal com indica la web d’aquest sindicat, es tracta d’un borrador que es negociarà a la mesa sectorial demà 21 de desembre. No és res definitiu i hem de veure com quedarà definit en el cas docent i a Catalunya. Seguirem informant però KEEP CALM!

Relaxing Chill Out GIF by Talk Stoop - Find & Share on GIPHY

16/12/2021
SITUACIÓ DE LES FUTURES OPOS

El 15 de desembre va ser l’última mesa sectorial entre Departament i sindicats. Fem un resum de com ha quedat la cosa i adjuntem enllaços a les webs d’alguns sindicats.

El Departament proposa treure X places ja mateix, com han estat les últimes convocatòries i demana que en pensen els sindicats. Per nosaltres, el sindicat que ho explica tot de la manera més entenedora i amb tots els punts de vista és el de Professors de Secundària (aspepc·sps), us deixem l’enllaç al resum complet de la mesa sectorial del dia 15.

Aquí la publicació de CCOO on ho expliquen amb un vídeo, i la d’USTEC, que va marxar de la votació.

El que sabem és que, segons el Departament, abans del 31 de desembre de 2022 s’han de publicar totes les convocatòries i s’han d’executar abans del 31 de desembre de 2024.

Ben aviat sabrem alguna cosa, et recordem que tenim oberts els cursos de programació. Infantil i primària comencen al gener. Per la resta d’especialitats obrirem inscripcions al febrer a no ser que amb les novetats veiem que és millor recalcular. Com sabeu, ens adaptem a les circumstàncies i la vostra demanda, aquí estarem profes!

Us deixem l’enllaç per apuntar-vos. Si no ets d’infantil o primària, llisca cap a baix i trobaràs on apuntar-te perquè t’avisem de les novetats. Va, que comença la festa!

Conan Obrien Count Me In GIF by Team Coco - Find & Share on GIPHY

27/07/2021
FULL AUTOBAREM MÈRITS

Què diu la convocatòria pàg. 36

7.7.1 Al·legació de mèrits davant el tribunal
Les persones aspirants que hagin superat la fase d’oposició han d’al·legar en sessió pública, comunicada amb vint-i-quatre hores d’antelació pels tribunals, tots els mèrits que considerin oportuns, d’acord amb el procediment pel qual participen i segons els barems dels annexos 3 ó 4, segons l’oferta pública en què s’inclouen les places convocades i 5 d’aquesta Resolució, i lliurar al tribunal els documents justificatius corresponents, juntament amb el full d’autobarem que les persones aspirants tenen a la seva disposició a la pàgina d’Internet: educacio.gencat.cat / Professors / Oposicions / Ingrés i accés a cossos docents.
No es valoraran els mèrits d’aquells aspirants que no presentin el full d’autobarem en la sessió pública convocada a l’efecte.
L’assignació de la puntuació que correspongui a les persones aspirants en aquesta fase la porten a terme els tribunals corresponents, que han de valorar els mèrits en els apartats en què siguin al·legats per les persones aspirants en el fulls d’autobarem. El tribunal els pot valorar per un altre apartat si considera que l’apartat indicat no és correcte.
Només es poden puntuar pels tribunals els mèrits que s’al·leguin en la sessió pública convocada pel tribunal, els quals han de ser degudament justificats mitjançant la documentació que es determina en els annexos 3 o 4, segons l’oferta pública en què s’inclouen les places convocades, i 5, i els que constin informats al registre informàtic de personal docent, sempre que aquests hagin estat perfeccionats fins a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

La persona aspirant pot autoritzar a una persona perquè pugui lliurar en nom seu la documentació justificativa dels seus mèrits.

Pel que fa a l’acreditació de l’experiència docent prèvia, apartats 1.1 i 1.2 de l’annex 3 o de l’annex 4, els tribunals tenen la informació de la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics, relativa al temps de serveis prestats en centres docents i serveis educatius dependents del Departament d’Educació, una vegada aquests hagin fet pública la puntuació de la prova de la fase d’oposició. Aquesta llista de temps de serveis prestats ha de fer-se pública a la seu dels respectius tribunals on estiguin assignades les persones aspirants i al “tauler de l’aspirant” a la web del Departament d’Educació, no més tard del dia en què les persones aspirants al·leguin els seus mèrits.

A l’annex 3 i 4 de la convocatòria teniu el barem


05/06/2021
JA TENS ASSIGNAT UN TRIBUNAL!

Ja pots consultar a quin tribunal t’ha tocat. Ara ja saps. Posa’t la disfressa d’inspector Gadget i a recopilar informació sobre les persones que conformen el tribunal.

Accés amb DNI
Accés a la llista completa

?JA CASI HO TENS!?

? Recorda que amb Copyfly pots imprimir la teva programació amb una qualitat BRUTAL i anelles de colors en 24h. A més amb el codi TEMAZOSENAPUROS tindràs un 5% de descompte (i això que ja són la copisteria més econòmica)


28/05/2021
JA TENIM CRITERIS DE CORRECCIÓ!

Ja són aquí, ja han arribat, els més esperats!! ELS CRITERIS DE CORRECCIÓ DE LES OPOS
Són la bíblia a tenir en compte a l’hora d’enfrontar les diferents fases de les opos

Per cert…

Aquesta setmana també han sortit les persones que formen els tribunals, però no us hem dit res per 3 motius:
– No són els definitius
– Encara no teniu tribunal assignat
– Us faria hiperventilar massa
Centreu-vos en els criteris, mireu si ha canviat alguna cosa respecte dels últims que van sortir (si els teníeu)
El que també ha sortit és la ubicació de les diferents seus dels tribunals.

VA, ÚLTIMA EMPENTA!


17/05/2021
Que era broma!

Ei! Tu també t’has cregut allò de que potser se suspenien les opos?
Era una broma del Departament, ja han confirmat que aquí “no ha pasado nada”
Et deixem la prova: http://educacio.gencat.cat/ca/Detall/suspensio-temporal

Va, molts ànims que estem a un mes de la tan esperada data!


14/05/2021
Bye bye qüestions prèvies!

Ja tenim correcció de la convocatòria d’opos pel que fa a la prova dels supòsits pràctics.
Et posem la imatge de la part que t’interessa per si estàs a classe hiperventilant.

Esperem que en breu ho publiquin EVERYWHERE, i no et preocupis, les opos NO SE SUSPENDRAN tot i que ara sí que ho estan, són coses burocràtiques.


Novetat! 10/05/2021
Nou document! L’ús de les tecnologies digitals a l’E.I

L’etapa d’educació infantil no contempla normativament el desenvolupament de l’àmbit digital. Tot i això, Educació ha publicat un document amb orientacions per la dinamització de les tecnologies a la segona etapa d’educació infantil.


19/04/2021
Pla TAC EDC – Estratègia digital de centre

El 18 de març va sortir l’Estratègia Digital de Centre, el nou document on es defineixen les línies d’actuació dels centres educatius per assolir la competència digital, tant en alumnat com en docents.
L’EDC parteix de l’antic Pla TAC amb la finalitat de donar resposta a les noves necessitats.

18/03/2021 – Tweet d’Educació anunciat l’estrena del portal
Enllaç al portal
30/03/2021- Tweet d’Educació al document d’estratègia digital de centre
Enllaç al document d’estratègia digital de centre
19/04/2021- Tweet d’Educació al document de funcions i organització de la comissió d’EDC
Enllaça al document de funcions i organització de la comissió EDC

Recordeu que també fa dos mesos van sortir les orientacions per a l’avaluació de la competència digital!

ATENCIÓ OPOSITORES! Aquestes informacions poden modificar en certa manera les vostres programacions i els temaris. No és d’aplicació immediata, però esmentar-ho pot ser bona prova de que esteu al dia. Per la nostra banda treballarem en l’actualització dels TEMAZOS, sent el T6 de primària el més afectat per aquest canvi.


06/04/21
LLISTAT ADMESES I EXCLOSES

Bon dia i bona entrada al tercer trimestre!
Ja ha sortit el llistat d’admeses i excloses per les properes oposicions:
http://educacio.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/oposicions/ingres-acces-cossos-docents/2020/admesos-exclosos/

En aquest document s’explica com fer la reclamació en cas de constar com a exclosa
https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=293678&idens=1


23/03/2021

CALENDARI ADMESES/EXCLOSES:

Ja pots deixar de refrescar el teu navegador per mirar si surts a la llista de les persones admeses. Et deixem el calendari a aquest perquè el tinguis a mà..

 • Llista provisional d’admesos i exclosos: 6 d’abril de 2021
 • Termini presentació de reclamacions: del 7 al 20 d’abril de 2021
 • Llista definitiva d’admesos i exclosos: finals de maig de 2021

08/02/2021

INSCRIPCIONS OBERTES:

Avui s’han obert les inscripcions per presentar-se a les OPOS!

We Did It Yes GIF by Originals - Find & Share on GIPHY

Per fi ha arribat el moment, tens fins l’1 de març per fer la teva sol·licitud. No ho dubtis, FES-HO! (Si veus que es colapsa la pàgina, DON’T PANIC! No hi ha places limitades)

FORMULARI INSCRIPCIÓ OPOS

A la notícia d’abaix tens l’enllaç a la convocatòria per veure tot el que necessites. Aquest divendres 12 a les 18h farem un webinar per parlar de la convocatòria i presentar els cursos per acompanyar-te en el procés. Apunta’t aquí


03/02/2021

Habemus convocatòria:

Avui ens hem llevat amb una bona notícia: Ja ha sortit la convocatòria!!!!Us deixem l’enllaç perquè us la pugueu imprimir i començar a fullejar:


21/12/2021

Novetats de l’última mesa sectorial dels sindicats

Les següents informacions NO SÓN DEFINITIVES. És més segons la font de vegades semblen un pel contradictories. El que mana és la convocatòria que encara no ha sortit. Dit això, us fem un resum de les novetats que han publicat els principals sindicats (veureu que hi ha coses noves i coses que es mantenen de l’anterior convocatòria):

 • Publicació de la Resolució del concurs- oposició principis Febrer 2021
 • Finalització del procediment selectiu: novembre de 2021.
 • La lletra per on començarà el procés d’oposició serà la M.
 • El procés d’oposició començarà aproximadament el cap de setmana del 19 i 20 de juny.
 • La defensa de la programació i de la unitat didàctica serà pública, tal i com ho recull la normativa.
 • La programació didàctica es presentarà en format paper i juntament, també es podrà  aportar un llapis de memòria amb el mateix contingut. 
 • Es modifiquen algunes característiques de la presentació de la programació didàctica (núm. de fulls, tipus de lletra, annexos…)
 • L’exposició i defensa de la programació didàctica i de la unitat didàctica, amb preguntes del tribunal, segueix el model de la convocatòria 19-20 d’oposicions, en temps i forma.
 • La programació ha de constar com a mínim de sis unitats didàctiques o, en el cas d’algunes especialitats, de 6 plans de treball.
  S’introdueix com a novetat la lectura del supòsit pràctic sense límit de temps. El tribunal tindrà 10 minuts per realitzar les preguntes pertinents sobre aquest.       
 • En el cas del cos de mestres, es presentaran 3 supòsits i la persona aspirant podrà escollir-ne un i desenvolupar-lo.
 • En la baremació dels mèrits se suprimeix la limitació d’hores de formació no presencial i es valoren els cursos a partir de 10 h de formació.

Places convocades per especialitat (Segons sindicats)
L=procediment d’ingrés lliure; R=reserva per a aspirants amb discapacitat

CodiEspecialitatLRT
ALLAudició i llenguatge37239
EESPedagogia terapèutica1367143
INFEducació infantil28115296
PANLlengua estrangera: anglès1669175
PEFEducació física1076113
PMUMúsica1367143
PRIEducació primària49726523
 Total1.360721.432

Dit això. Venen un parell de setmanes de rumorologia i suposicions. DO NOT WORRY, com veieu cap dels principals canvis és dràstic.
Seguiu treballant a tope que la plaça cada cop està més a prop!


10/12/2020

El Govern aprova l’oferta de 3.152 places docents per a l’estabilització i reposició de les plantilles de professorat

Generalitat de Catalunya.


05/11/2020

Programa de coeducació, perspectiva de gènere i educació afectivosexual al currículum.

Departament d’Educació.

 • Qüestions per a la reflexió. Com podem abordar els diferents continguts, capacitats i competències des d’una perspectiva de gènere.

Descarrega el document aquí:

 • Decàleg per a la reflexió dels centres per incorporar la perspectiva de gènere i la coeducació al currículum.

Descarrega el document aquí:

 • Qüestions per a la reflexió. Com podem abordar els diferents continguts, capacitats i competències des d’una perspectiva de gènere.

2n Cicle Ed. Infantil.

Descarrega el document aquí:

Font: https://blocs.xtec.cat/coeducacioiigualtat/

Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023

Un pla per aprendre en un món digital. Descarrega el document aquí:


30/10/2020
Nou document! Avaluar és aprendre

Aquesta publicació proporciona una base conceptual i pràctica sobre la funció reguladora de l’avaluació, entesa com a part indissoluble del procés d’aprenentatge. El document, redactat per Neus Sanmartí, professora honorària de la Universitat Autònoma de Barcelona i experta en avaluació formativa, és una actualització del document publicat l’any 2010 i constitueix un document de referència de la Xarxa de Competències Bàsiques.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/departament/publicacions/colleccions/competencies-basiques/primaria/avaluar-aprendre/

27/07/2020
Obertura borsa personal docent!

Atenció antenció! Del 28 de juliol del 2020 al 17 de febrer de 2021 s’obrirà la borsa de personal docent.
Aprofiteu avui per revisar tots els documents que heu de presentar i llegir amb atenció (obre a partir de demà).

Fes clic a la imatge per llegir tota la info


21/07/2020
Nou document! Orientacions per a l’elaboració del pla de suport individualitzat

Al juliol el Departament d’ensenyament ha publicat un nou document per l’elaboració de plans individualitzats. És un document amb orientacions i models i molt interessant de llegir, del qual se’n poden extreure frases i reflexions per la vostra programació (inclogui o no aquesta un pla individualitzat)

Fes clic a la imatge per consultar i descarregar el document


06/2020
Oposicions TEEI

Aquí tens la convocatòria:
http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/provisio-pas/definitiva/ingres-acces/educacio-infantil/