Blog, experiencias y recursos para clase profes en apuros

Com mencionar BIBLIOGRAFIA i AUTORES 

Ene 31, 2024 | Blog

No saps com mencionar la bibliografia en els teus temes d’oposicions docents? Què no panda el cúnico! Venim a donar-te cop de mà 👋

No obstant això, existeixen diverses possibilitats depenent del teu estil i com t’agradaria presentar la informació:  

1.📝Inclòs en el redactat

Una bona manera d’incloure referències bibliogràfiques és en el redactat, de manera cohesionada amb el text. D’aquesta manera, justifiques les afirmacions i dones base a les teories que hagis exposat amb les seves corresponents autores i autors. Tanmateix, queda més fluid al ser llegit pel tribunal. Un exemple podria ser:    

2. 📝A la introducció/conclusió del tema.

La introducció ens ajuda a emmarcar el tema a desenvolupar i, per tant, podem utilitzar les referències bibliogràfiques per donar principi al tema. Un exemple podria ser: 

3. 📝A la conclusió

Les referències bibliogràfiques ens poden ajudar a tancar el tema i fer un repàs de les autores i autors amb els que hem donat base teòrica a aquest. Un exemple podria ser:  

“Aquest tema s’ha basat en els estudis del desenvolupament de la llengua de Uta Frith i de Sarah-Jake Blakemore”. 

Podem escollir utilitzar normes de citació sistemàtiques com per exemple, les normes APA, que són un conjunt de normes que indiquen com citar cada tipus de text. Per exemple, si volem citar un llibre ho hauríem de fer així: 

Llibre en paper 

Echeita, G., y Serrano, G. (2019). Educación inclusiva: el sueño de una noche de verano. Octaedro. 

Llibre electrònic 

Pichardo Galán, J., y Stéfano Barbero, M. (Eds.). (2015). Diversidad sexual y convivencia: una oportunidad educativa. Universidad Complutense de Madrid. http://eprints.ucm.es/34926/1/Diversidad_y_convivencia_2015_FINAL.pdf 

Capítol de llibre 

Gilmartín, M. A. (2008). Ambientes escolares. En J. A. Aragonés y M. Amérigo (Eds.), Psicología ambiental (pp. 221-237). Pirámide. 

Encara tens dubtes? Pots veure més informació sobre com citar seguint les normes APA en el següent enllaç

T’has posat a estudiar els temes de les OPOS, has vist el temari i no saps per on començar? Et costa retenir la informació? Vols comprovar si estàs preparada? Tria el pla que s’adapta més a tu.  

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Te informamos que la información que nos facilitas será tratada por Profes en Apuros S.L., responsable de la web, con el fin de prestarte el servicio solicitado y realizar la facturación del mismo. Los datos proporcionados se conservarán mientras se mantenga la relación comercial o durante los años necesarios para cumplir con las obligaciones legales. La legitimación se obtiene mediante la relación contractual que existe entre las partes. Los datos no se cederán a terceros sin tu consentimiento, salvo en los casos en que exista una obligación legal. Podrás ejercer sus derechos en hola@profesenapuros.com