Blog, experiencias y recursos para clase profes en apuros

Amb nosaltres no aprovaràs les opos!  

Sep 4, 2022 | Blog, Formación, Oposicions

Silenci… 

Mirades rares…  

Cares de “la Carlota s’ha tornat boja” …  

Així va començar la reunió per pensar sobre com anunciaríem els cursos d’opos d’aquest trimestre. Sempre fem una reunió per fer una pluja d’idees sobre què ens neix comunicar i com i jo venia amb les idees molt clares. Us explico per què. 

Ja portem unes quantes tandes de formacions d’opos, cada cop tenim més docents interessades que els hi arriba bon feedback dels nostres cursos, el que fa que cada cop més les persones que arriben ens puguin identificar amb una mena d’acadèmia rara. De fet, sovint fem conya amb això. 

Això fa que ens facin moltes vegades preguntes que es fan a les acadèmies, una d’elles és la famosa: “quin % d’aprovades teniu”? La nostra resposta sempre ha estat la mateixa: No ho sabem. Però podria ampliar la resposta amb un “i no ens interessa”. M’explico. 

No ho sabem per diverses raons; no fem un seguiment individual, ni estem a sobre. Fem una formació per aprendre, perquè amb la nostra info, consell i exemples en primera persona, t’empoderis i afrontis el procés. Com a curiositat tenim algunes persones que ja són funcionàries i s’han apuntat a la formació per fer reciclatge (i perquè és accessible). 

No ho volem saber per una raó molt senzilla. La nostra formació és oberta a tothom. A docents competents i també als que no ho són tant. És a dir, apuntar-te a la nostra formació no et fa necessàriament bona docent (Ni a la nostra ni a cap). Si algú s’apunta perquè si, no té vocació i fer de mestre li molesta més que li agrada, esperem i desitgem que ni fent el nostre curs 100 vegades aconsegueixin una plaça. No sé si m’explico.  

En aquest curs no trobaràs índex prefabricats que s’han de seguir fil per randa, ni textos preparats per copiar i enganxar. En aquest curs no et direm que tenim la recepta màgica per aprovar

En aquest curs aprendràs de profes TOP que no fa molt han tret la seva plaça o han estat tribunals. Et direm on trobar els documents claus, com utilitzar-los a la teva programació o UDs, t’ensenyarem exemples reals de totes nosaltres perquè vegis la diversitat i perdis la por a pensar que hi ha una única manera correcta de fer les coses.

Amb tot això, més la teva experiència i creativitat, els consells de la teva amiga que mai et diu que no a una birra, la inspiració a Pinterest o Instagram i unes quantes hores de tancament a la biblio, si aproves les opos, has de tenir clar que serà només gràcies a tu. I que de fet com deia fa un temps, no necessites una acadèmia per aprovar les opos. No em sembla just penjar-nos les medalles de la gent que aprova, ni carregar amb la culpa de les que no ho fan. 

Curs d'oposicions docents Catalunya

Espero haver-me explicat perquè tenia moltes ganes d’escriure aquest post. Em sembla que és el millor lema que hem tret fins ara i el que millor ens defineix. Si encara no saps si som el que busques, et convido a veure els vídeos de YouTube sobre les opos, o l’opopíldora sobre com vaig aprovar les opos en 4 mesos, o també et pot servir descarregar-te el temazo de mostra de la teva especialitat. Amb aquestes cosetes gratuïtes penso que pots captar la nostra essència i veure si anem en la línia. 

Sigui com sigui, et converteixis o no en opositora en apuros, et desitjo, et desitgem el millor i t’enviem tot l’equip molts ànims per aconseguir la maleïda plaça 😉

Carlota Profes en Apuros

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!:

2 Comentarios

  1. Estaria interessada en els temazos d’educació física que a la xerrada d’instagram vau dir que els treurieu, però entro a la web i no els trobo. Gràcies!!

    Responder
    • Hola Tere! Estem treballant per treure’ls al més aviat possible, si t’apuntes a la nostra llista informativa t’avisarem de totes les novetats d’opos que anem traient en web 😉

      https://bit.ly/llistesinfoOPOS

      Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Te informamos que la información que nos facilitas será tratada por Profes en Apuros S.L., responsable de la web, con el fin de prestarte el servicio solicitado y realizar la facturación del mismo. Los datos proporcionados se conservarán mientras se mantenga la relación comercial o durante los años necesarios para cumplir con las obligaciones legales. La legitimación se obtiene mediante la relación contractual que existe entre las partes. Los datos no se cederán a terceros sin tu consentimiento, salvo en los casos en que exista una obligación legal. Podrás ejercer sus derechos en hola@profesenapuros.com